Project Management for European Sustainable Development

El turisme és un dels principals sectors econòmics del món i la tercera activitat d’Europa. Representa el 10% del Producte Interior Brut i el 12% dels llocs de treball europeus, i ha estat definit per diverses institucions europees i mundials com un dels sectors que tenen més oportunitats de desenvolupament futur . Això es reflexa en diversos documents, un dels més destacats és la comunicació de la Comissió Europea de l’any 2010 Europe, the world’s No 1 tourist destinationque podeu trobar en el següent enllaç.

Europe, the world’s No 1 tourist destination

La UNESCO, per la seva banda, també remarca en algunes de les seves comunicacions que “la falta d’una bona gestió i planificació del turisme causa la degradació ambiental, la destrucció dels recursos patrimonials i la alienació social”. Per tant, una bona planificació i gestió eficient, responsable i sostenible és bàsica en aquest sector, i cada vegada es valorarà més la formació i capacitació en gestió de projectes europeus de les persones responsables dels projectes a l’hora d’avaluar les propostes.

El PM4ESD (Project Management for European Sustainable Development) és una nova metodologia per la gestió de projectes aplicant els principis del turisme sostenible per dissenyar i gestionar amb éxit turístics. Aquesta metodologia es basa en el PRINCE2, una metodologia reconeguda internacionalment i utilitzada en la gestió efectiva de projectes des de fa temps pel govern del Regne Unit, però també pels governs de Alemanya i Suècia entre d’altres. La realització de cursos i la capacitació de professionals en aquesta metodologia és un projecte impulsat per la Comissió Europea, a través del programa Lifelong Learning de la DG Educació i Cultura, i la metodologia s’ha provat en alguns dels territoris que formen part de la xarxa NECSTOUR amb èxit.

Red Necstour

Ignasi Capellà ha pogut participar durant els dies 8, 9 i 10 d’abril de 2013 del curs “Training for a European Sustainable Development” impartit per Silvia Barbone i Xavier Font, que s’ha celebrat al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A més, s’ha pogut examinar per rebre la certificació oficial que atorga la Fundació PM4ESD en gestió de projectes de turisme cultural i sostenible, reconeguda i valorada per la Comissió Europea a l’hora d’avaluar futures propostes de projectes europeus.

Pàgina web de PM4ESD

 

Barcelona PM4ESD

Artícle: Ignasi Capellà


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top