Amb 243.000 llocs de treball associats, els Parcs nacionals nord-americans representen una sòlida font d’ocupació

PN Florida

Extret de www.nps.gov

La protecció del medi ambient no només és beneficiosa per al nostre ecosistema sinó també en termes de creació de llocs de treball i generació de riquesa. El Servei de Parcs nacionals -NPS- nord-americans ha fet públiques les xifres del 2012 on s’evidencia un creixement del nombre de visitants -280 milions, és a dir, 4 milions més que el 2011- i el manteniment de 243.000 llocs d’ocupació associats.

L’informe presentat a principis de març de 2014 eleva a més de 19 mil milions d’euros l’activitat econòmica generada pel conjunt d’unitats gestionades pel SPN. Estem parlant de prop de 400 espais visitables entre parcs nacionals (59), monuments nacionals (74) o parcs històrics (123), entre d’altres.

S’estima que per cada $ invertit pel Servei de Parcs, retornen al territori 10$.

Aquesta despesa generada es distribueix entre restauració i botigues (39%), allotjament (27%) i activitats de recreació (20%).

L’informe emfatitza els beneficis dels parcs nacionals per a les poblacions situades a proximitat dels parcs ja que s’incrementen les possibilitats d’ocupació per als residents.

Grand site de France

Extret de www.grandsitedefrance.com

Aquest tipus d’estudis són essencials per donar a conèixer la importància econòmica i no només mediambiental de les figures de preservació. En aquests línia, el Réseau Grands Sites de France també elabora informes per mostrar la correlació entre preservació mediambiental i llocs de treball, tal com venim explicant des de DCB.

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top