Cada any, l’enquesta sobre “Preferències dels europeus cap al turisme” analitza les intencions de viatge dels ciutadans de la UE. La darrera ha estat realitzada entre el 22 i el 28 de gener del 2015. L’enquesta és una eina important per conèixer l’activitat turística i la disposició dels consumidors per viatjar. Identifica les tendències i característiques dels viatges dels europeus per exemple, les motivacions , on es té intenció d’anar, quant de temps planegen quedar-se, com s’informen i contracten els transports i l’allotjament, etc. Aquesta informació és particularment rellevant pels països mediterranis, on el turisme juga un paper econòmic important. Els resultats per 2014 i 2015 són similars als anys anteriors.

ec.europa.eu public_opinion flash fl_414_en.pdf

Com prometíem en el post quan es va publicar aquest estudi, us presentem un resum exhaustiu dels principals resultats i les tendències a Europa.

La principal motivació per anar de vacances entre els europeus continua sent el sol i la platja, seguit per visitar a la família, a amics i altres parents. No obstant, les activitats de natura i cultura tenen un paper rellevant, especialment pel mercat holandès i belga.

• Les principals motivacions per repetir el viatge en una destinació són les característiques i els atractius de l’entorn natural, el factor climàtic i també altres paràmetres vinculats a les característiques dels destins: qualitat dels establiments i atractiu del patrimoni cultural i històric.

imatge article euroberometre

Les fonts d’informació més utilitzades i considerades fiables no varien. Per planificar un viatge s’utilitzen les recomanacions de coneguts i familiars i també les opinions a Internet. El contractar per internet també és, amb diferència, la manera més habitual d’organitzar les vacances.

• La durada més popular de vacances és entre 4 i 13 nits.

Creixen els viatges fora del país d’origen entre els ciutadans de la UE. La tendència es manté, aproximadament el 50% té previst viatjar a un altre país de la UE durant el 2015.

Espanya torna a ser la destinació a l’estranger més popular l’any 2014, visitada pel 15% dels enquestats d’altres països, seguida d’Itàlia (11%) , França (10%) i Alemanya (8%)

• La gran majoria de turistes europeus es declara satisfet amb les seves vacances

• Reservar les diverses part d’un viatge per separat és la manera més generalitzada de contractar un viatge. A diferència d’anys anteriors no es registra un increment de les reserves de paquets turístics “tot inclòs”.

• Els problemes econòmics són el principal obstacle dels europeus per anar de vacances.

• Es continua notant l’impacte de la crisi econòmica. En relació als plans de vacances pel 2015, mentre que per un 45% dels enquestats la crisi no ha modificat les seves previsions de viatge, un 35 % les ha adaptat i un 11% ha renunciat a marxar de vacances per l’impacte de la crisi.
L’enquesta també ofereix resums, en tots els idiomes de la UE, de les tendències a nivell nacional. Pel que fa a Espanya, les tendències són similars a les de la UE. Es pot consultar la fitxa resum clicant aquí.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top