Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Cada any, l’enquesta sobre “Preferències dels europeus cap al turisme” analitza les intencions de viatge dels ciutadans de la UE. La darrera ha estat realitzada entre el 22 i el 28 de gener del 2015. L’enquesta és una eina important per conèixer l’activitat turística i la disposició dels consumidors per viatjar. Identifica les tendències i característiques dels viatges dels europeus per exemple, les motivacions , on es té intenció d’anar, quant de temps planegen quedar-se, com s’informen i contracten els transports i l’allotjament, etc. Aquesta informació és particularment rellevant pels països mediterranis, on el turisme juga un paper econòmic important. Els resultats per 2014 i 2015 són similars als anys anteriors.

ec.europa.eu public_opinion flash fl_414_en.pdf

Com prometíem en el post quan es va publicar aquest estudi, us presentem un resum exhaustiu dels principals resultats i les tendències a Europa.

La principal motivació per anar de vacances entre els europeus continua sent el sol i la platja, seguit per visitar a la família, a amics i altres parents. No obstant, les activitats de natura i cultura tenen un paper rellevant, especialment pel mercat holandès i belga.

• Les principals motivacions per repetir el viatge en una destinació són les característiques i els atractius de l’entorn natural, el factor climàtic i també altres paràmetres vinculats a les característiques dels destins: qualitat dels establiments i atractiu del patrimoni cultural i històric.

imatge article euroberometre

Les fonts d’informació més utilitzades i considerades fiables no varien. Per planificar un viatge s’utilitzen les recomanacions de coneguts i familiars i també les opinions a Internet. El contractar per internet també és, amb diferència, la manera més habitual d’organitzar les vacances.

• La durada més popular de vacances és entre 4 i 13 nits.

Creixen els viatges fora del país d’origen entre els ciutadans de la UE. La tendència es manté, aproximadament el 50% té previst viatjar a un altre país de la UE durant el 2015.

Espanya torna a ser la destinació a l’estranger més popular l’any 2014, visitada pel 15% dels enquestats d’altres països, seguida d’Itàlia (11%) , França (10%) i Alemanya (8%)

• La gran majoria de turistes europeus es declara satisfet amb les seves vacances

• Reservar les diverses part d’un viatge per separat és la manera més generalitzada de contractar un viatge. A diferència d’anys anteriors no es registra un increment de les reserves de paquets turístics “tot inclòs”.

• Els problemes econòmics són el principal obstacle dels europeus per anar de vacances.

• Es continua notant l’impacte de la crisi econòmica. En relació als plans de vacances pel 2015, mentre que per un 45% dels enquestats la crisi no ha modificat les seves previsions de viatge, un 35 % les ha adaptat i un 11% ha renunciat a marxar de vacances per l’impacte de la crisi.
L’enquesta també ofereix resums, en tots els idiomes de la UE, de les tendències a nivell nacional. Pel que fa a Espanya, les tendències són similars a les de la UE. Es pot consultar la fitxa resum clicant aquí.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top