Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

I Premis de Turisme Responsable de Catalunya

I Premis de Turisme Responsable de CatalunyaDe l’1 al 4 d’octubre es celebrarà a Barcelona la Conferència Internacional de Turisme (RTD7), centrada en les bones pràctiques i els reptes pendents de les destinacions turístiques.  En paral·lel, amb l’objectiu d’incentivar i donar a conèixer les bones pràctiques del sector turístic català, s’organitza els I Premis de Turisme Responsable de Catalunya, on es guardonaran les empreses o administracions amb millors pràctiques en diverses categories. http://rtd7.org/?lang=ca

Els establiments i activitats turístiques poden ser més responsables i es poden gestionar de manera que redueixin els seus impactes negatius i augmentar els beneficis en el medi ambient, en la comunitat local, en el turisme i en l’empresa. Aquests premis tenen com a objectiu incentivar i donar a conèixer les bones pràctiques de la indústria turística catalana. Són una oportunitat a nivell personal ja que tots podem nominar a aquells establiments o activitats turístiques que mereixen un reconeixement per la qualitat i la integritat del de que fan en el territori català.

Per l’experiència dels anteriors premis internacionals (World Responsible Tourism Awards; http://www.responsibletravel.com/awards/) si es rep una elevada quantitat de nominacions, el perfil dels eventuals guanyadors dels Premis serà més interessant per a tots els que vulguin un turisme responsable i sostenible.

La metodologia és la següent ( També es pot consultar a: http://rtd7.org/?page_id=10&lang=ca):

S’ha de nominar a aquell establiment o activitat turística catalanes que penseu que contribueix en el turisme responsable. Per fer-ho, s’ha d’enviar un correu electrònic a [email protected] amb la següent informació:

(Important: S’ha de completar tota la informació que es demana. Si falta algun apartat, no es considerà valida la nominació):

– Nom de la companyia
– Contacte de la companyia

 • e-mail
 • Telèfon
 • Nom de la persona de contacte

– El motiu de la nominació
– Contacte de la persona que nomina

 • Nom
 • Detalls de contacte

– Categoria de nominació.

Les categories de la nominació es divideixen en les següents:

 1. Millor allotjament petit: Atorgat a un hotel, alberg, càmping, etc. de capacitat menor de 24 llits.
 2. Millor allotjament gran:Atorgat a un allotjament amb capacitat major o igual a 24 llits.
 3. Millor contribució a l’economia local: Atorgat a una organització turística que actua en benefici del desenvolupament de l’economia local i la millora del benestar de la població del destí.
 4. Millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu:Atorgat a una organització que realitza esforços excepcionals per garantir una experiència accessible per a tothom, independentment de la discapacitat o l’origen social.
 5. Millor proveïdor de excursions responsables:Atorgat a un proveïdor d’excursió que educa i inspira als viatgers a través de l’enfocament responsable dels seus productes; inclou el coneixement dels problemes dels llocs visitats i transmet com ser un viatger responsable.
 6. Millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme: Atorgat a una destinació de turisme, un patrimoni de la humanitat, un grup, una iniciativa o una atracció que empra el turisme per protegir eficaçment i promoure el patrimoni cultural.
 7. Millor gestió del patrimoni natural i la protecció del medi ambient a través del turisme: Atorgat a una organització, una iniciativa o un àrea natural que empra el turisme en benefici de la vida silvestre i/o conservació de l’hàbitat (marí, de muntanya, etc.).
 8. Millor iniciativa en el turisme responsable: Atorgat a una organització de recent creació o iniciativa que aplica un enfocament innovador a l’empresa de viatges i el turisme i conseqüentment també realitza una contribució positiva a la vida, el patrimoni cultural local i/o el medi ambient.

Un  cop fetes les nominacions, els investigadors de l’Observatori de Turisme Responsable de TSI -Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull) i membres de l’ICRT Barcelona & Catalunya, seleccionaran a 10 finalistes per cada categoria. Aquests finalistes rebran un qüestionari sobre la responsabilitat social i posteriorment seran avaluats pel jurat dels premis.

Per a més informació entra a la web: http://rtd7.org/?page_id=10&lang=ca

Animeu-vos a participar!

El turisme responsable comporta que operadors, hotelers, administració, població local i visitants assumeixin responsabilitats i prenguin mesures perquè el turisme sigui més sostenible. Per tant, és important poder avaluar i recompensar aquells establiments i activitats turístiques que fan un esforç per donar aquest valor afegit.


Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top