MEET és un projecte de promoció del turisme sostenible basat en la preservació, millora i coneixement dels valors naturals i culturals del territori.
Està liderat per Ferderparchi Itàlia i hi participen 20 espais naturals protegits de diferents països de la conca mediterrània (Espanya, França, Itàlia, Grècia, Xipre, Líban, Jordània, Egipte, Malta i Tunísia) i compta amb el recolzament de IUCN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura)
L’objectiu del projecte és establir un model de desenvolupament d’ecoturisme que ajudi a desestacionalitzar els fluxos turístics més convencionals, mitjançant dos vies:
- La implantació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) en alguns dels espais naturals
- La creació de paquets turístics d’ecoturisme al Mediterrani, de manera que visitants de països llunyans puguin venir a fer un “eco-tour” passant per diversos espais naturals de la conca mediterrània.
A Catalunya els espais naturals que hi participen són:
- Parc Natural del Cap de Creus
- Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
- Parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
Aquest projecte s’emmarca dins el programa europeu ENPI-CBCMED “European Neighbourhood and Partnership Instrument-Cross Border Cooperation in the Mediterranean”, que té per objectiu reforçar la cooperació entre la Unió Europea i els països que no en formen part situats a banda i banda de la conca mediterrània.
El passat 28 de maig es va realitzar una sessió d’aquest programa a la província del Lazio (Roma) en la que DCB-Turisme i Desenvolupament Local va participar.
La Generalitat de Catalunya participa a través del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural. DCB Turisme i Desenvolupament Local ha estat contractat per realitzar una anàlisi de mercat.
Font: Adaptació de la notícia publicada per la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
Més informació a:
Plana web del projecte www.medecotourism.org
Publicació del projecte http://www.enpicbcmed.eu/sites/default/files/meet_final_0.pdf
Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme