MEET és un projecte de promoció del turisme sostenible basat en la preservació, millora i coneixement dels valors naturals i culturals del territori.

Està liderat per Ferderparchi Itàlia i hi participen 20 espais naturals protegits de diferents països de la conca mediterrània (Espanya, França, Itàlia, Grècia, Xipre, Líban, Jordània, Egipte, Malta i Tunísia) i compta amb el recolzament de IUCN  (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura)

Projecte MEET

L’objectiu del projecte és establir un model de desenvolupament d’ecoturisme que ajudi a desestacionalitzar els fluxos turístics més convencionals, mitjançant dos vies:

  1. La implantació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) en alguns dels espais naturals
  2. La creació de paquets turístics d’ecoturisme al Mediterrani, de manera que visitants de països llunyans puguin venir a fer un “eco-tour” passant per diversos espais naturals de la conca mediterrània.

A Catalunya els espais naturals que hi participen són:

  • Parc Natural del Cap de Creus
  • Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
  • Parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Projecte MEET 2

Aquest projecte s’emmarca dins el programa europeu ENPI-CBCMED “European Neighbourhood and Partnership Instrument-Cross Border Cooperation in the Mediterranean”, que té per objectiu reforçar la cooperació entre la Unió Europea i els països que no en formen part situats a banda i banda de la conca mediterrània.

El passat 28 de maig es va realitzar una sessió d’aquest programa a la província del Lazio (Roma) en la que DCB-Turisme i Desenvolupament Local va participar.

La Generalitat de Catalunya participa a través del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural. DCB Turisme i Desenvolupament Local ha estat contractat per realitzar una anàlisi de mercat.

Font: Adaptació de la notícia publicada per la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Més informació a:

Plana web del projecte  www.medecotourism.org

Publicació del projecte   http://www.enpicbcmed.eu/sites/default/files/meet_final_0.pdf

IUCN – http://iucn.org/about/union/secretariat/offices/iucnmed/iucn_med_projects/?13021/The-Mediterranean-Experience-of-Ecotourism–MEET

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top