Promoció i reputació de les destinacions turístiques

La promoció d’una destinació es pot fer de moltes maneres, i és una tasca a la que cal dedicar-hi recursos i esforços. Les noves tecnologies han obert un ampli ventall de possibilitats a l’hora de promocionar una destinació turística, però de vegades oblidem algunes fonts d’informació tradicionals que continuen sent vigents per a molts viatgers.

Durant els últims mesos DCB Turisme i Desenvolupament Local ha estat col·laborant amb l’Ajuntament de Santa Pau, a pocs quilòmetres d’Olot. Santa Pau és un municipi que té tot el terme municipal integrat en el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Alguns dels volcans més reconeguts, la Fageda d’en Jordà, la Cooperativa de la Fageda…formen part del seu terme, i té un nucli medieval únic i molt ben conservat. Fins i tot qui no hi ha estat mai, és molt probable que hagi vist algun cop fotografies de la plaça, el castell, o d’altres racons del nucli antic.

Nucli Medieval de Santa Pau. Font: turismegarrotxa.com

Nucli Medieval de Santa Pau. Font: www.turismegarrotxa.com

Per això, una de les tasques que fem habitualment és analitzar com parlen del destí, no només les principals webs de promoció turística, sinó també guies, revistes i operadors turístics. El resultat en aquest cas, és extraordinari i molt gratificant i sovint passa desapercebut pels propis vilatans.

Veieu aquí alguns extractes de guies, operadors i altres agents internacionals vinculats a la promoció i comercialització turística que parlen de Santa Pau:

Guia Michelin.  Classifica amb una estrella el conjunt del municipi.

“Cerca de Olot, Santa Pau surge entre los caprichosos parajes del parque volcánico de la Garrotxa. Este pueblo construido sobre una colina posee un castillo cuya fachada da a la bonita plaza porticada del Firal dels Bous (feria de los bueyes), donde también se encuentra la iglesia parroquial de Santa María. El conjunto bien merece que demos un largo paseo por sus callejas, y no sólo eso, ya que la reputación gastronómica de la zona no hace sino afianzarse”  (veure)

 VUELTA, operador de cicloturisme alemany:

“També val la pena visitar la vila medieval de Santa Pau, a la qual encara es poden veure les cases típiques de la regió fetes de pedres de basalt” (veure)

Viktors Farmor agència de Dinamarca:

“La gastronomia i les matèries primeres són úniques. Els fesols de Santa Pau tenen molt de gust. Santa Pau és un poble petit i amb espais molt agradables” (veure)

La Balaguère, operador francès de senderismeSanta Pau - La Balaguère

“Colorida successió de cràters i cendres a la bonica i adorable ciutat de Santa Pau.
Al voltant de Santa Pau tindreu molt bones vistes del complex volcànic de la Garrotxa.” (veure)

Amb frases similars també el presenten altres operadors de referència als seus països com ara SNP, vinculat al ANWB – Automòbil club d’Holanda, Catalonian Pathways,  Explore!  i Inntravel, del Regne Unit, entre molts d’altres.

Cal tenir present doncs que la premsa especialitzada en turisme és un canal molt interessant on promocionar els destins i iniciatives singulars i/o innovadores.  Es tracta de publicacions dirigides a diferents segments de visitants i que solen tenir notorietat i una base de lectors important, per la qual cosa l’impacte i el prestigi que pot representar aparèixer en aquestes publicacions és molt destacable.

En aquesta mateixa línia, cal recordar que molts operadors turístics a més de la informació de base per articular ofertes als seus clients, editen també blogs i newsletters i necessiten continguts interessants per aquestes publicacions.

Per això, disposar de textos representatius de diferents elements d’interès de la destinació, que estiguin ben traduïts en idiomes, i comptar amb una bona base d’imatges de qualitat són instruments molt útils per aconseguir aquests objectius i al mateix temps, està a l’abast de molts destins i empreses. En aquesta línia, institucions com el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han posat en marxa un banc d’imatges digital de la Costa Brava i del Pirineu de Girona per a ús promocional i divulgatiu, una acció molt interessant pels destins i empreses del territori.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top