Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

respectthe-mountains1

Les muntanyes són un element essencial del nostre planeta, ja que proveeixen d’aigua dolça a milions de persones d’arreu del món, i són l’hàbitat d’una flora i fauna salvatge molt adaptada a les condicions d’alta muntanya. A més ofereixen uns espais molt interessants pels amants de la natura i les activitats físiques al medi natural durant tot l’any. Quan arriba la temporada d’esquí, les zones de muntanya atreuen una gran quantitat d’aficionats dels esports de neu, i aquesta concentració pot generar problemes de sobrefreqüentació i contaminació ambiental.

Per limitar la degradació d’aquests espais, estan sorgint iniciatives interessants en zones de muntanya que s’emmarquen dins la lògica del turisme responsable . Una d’elles és “Respect the Mountains”, una organització formada per un nombre considerable d’institucions europees que busca sensibilitzar el “gran públic” a favor d’un ús responsable de les àrees de muntanya i promou pràctiques de sostenibilitat en aquestes zones turístiques. Ha dissenyat una llista de 7 recomanacions per reduir l’impacte del turisme a les àrees de muntanya i construir un futur sostenible. A més, han fet un interessant vídeo per donar a conèixer aquesta iniciativa.

7 maneres de respectar les muntanyes:

Book Smart (Reserva de manera intel•ligent)

Travel Wise (Viatja de manera racional utilitzant transport públic)

Support Sustainable Practices (Recolza pràctiques sostenibles)

Be a Respectful & Responsible Mountain Tourist (Sigues un turista de muntanya responsable i respectuós)

Leave No Trace (No deixis rastre)

Reduce, Reuse, Recycle & Upcycle (Redueix, reutilitza, recicla)

Spread the World (Fes arribar el missatge a tot el món)

La organització promou diversos esdeveniments de sensibilització i acció mediambiental cada any, com les Envirotrek Series que es celebren a diverses destinacions de muntanya d’Europa, en què es combinen activitats físiques al medi natural amb accions de millora ambiental de determinats espais.

Alguns dels seus membres més destacats són la European Outdoor Conservation Association (organització formada per més de 80 membres de tot el món que promou projectes de conservació d’espais naturals) o Alpine Pearls (associació de 24 destinacions turístiques dels Alps de 6 països diferents). Properament dedicarem un  post específic sobre aquesta iniciativa.

Article: Ignasi Capellà Ballbé

One Response to Respect the mountains

Scroll to Top