header-title

Els “Responsible Tourism Awards” són uns premis concedits des de l’any 2004 pel portal www.responsibletravel.com , amb el suport de socis com International Centre for Responsible Tourism, World Travel Market, Virgin HolidaysMetro i Geographical Magazine.

Aquests premis busquen inspirar canvis en la industria turística a nivell mundial, ja que es basen en el principi de que tots els tipus de turisme poden ser organitzats de manera que preservin, respectin i aportin beneficis a les comunitats locals.
En aquesta cerimònia, que coincideix amb el Dia Mundial del Turisme Responsable, es condeixen fins a 15 premis de diferents categories.

El guanyador del premi principal dels Responsible Tourism Award 2012 ha estat Reality Tours and Travels que ha demostrat que és possible visitar els barris marginals de Dharavi, a la ciutat índia de Bombai, des d’una òptica del turisme responsable.
En la categoria de millor iniciativa de reducció d’emissions de carboni el guanyador ha estat Sawadee Reizen , un operador holandès especialitzat en la natura i el senderisme, però que també ofereix productes temàtics (aventura, fotografia, safaris, viatges per singles, per nens). A Espanya, organitza viatges a Picos de Europa, Sierra de Aitana i Sierra Nevada.
El premi al millor tour-operador en la promoció del turisme responsable ha estat per Explore, el qual ha convertit aquesta filosofia en una decisió comercial i no només ètica, com una via per oferir una experiència més satisfactòria als seus clients. Aquesta empresa organitza nombroses rutes a Espanya. A Catalunya:
2 productes de cicloturisme

Pyrenees To The Med, passa per Ripoll, la via verda Olot-Sant Feliu Guíxols i Barcelona.
Pyrenees Cycle Traverse, passa per Tossa, la Via Verda i va cap a França
1 producte d’Aventura per Famílies

Pyrenees Activity Adventure – A Family Holiday For Teens, amb base a Sort I activitats també al Pallars Jussà
2 productes de senderisme

On Foot In The Pyrenees, passant per les Valls d’Àneu des d’Esterri, i Aigüestortes des d’Espot.
Wine, Walks and Tapas, que comencen al País Basc i a meitat de viatge es desplacen a Poblet, el Priorat, el Penedès i Barcelona.

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top