S’acaba l’any 2016 i toca fer balanç de la tasca i els projectes realitzats al llarg de l’any. Tenim el convenciment d’haver realitzat una bona feina en general i haver pogut iniciat projectes interessants que poden donar resultats molt positius en un futur no gaire llunyà. Tot i això, queda molta feina per fer, i això ens dóna ànims de cara al nou any!

Un exemple d’això és el projecte de dinamització del GR 99 o el Camí Natural de l’Ebre. Es tracta d’un dels principals senders de gran recorregut de la Península Ibèrica que recorre més de 1.200 quilòmetres des del naixement del riu a Fontibre, a Cantabria, fins a la seva desembocadura al Delta de l’Ebre. A partir del lideratge del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat en el programa “Treball a les 7 comarques” del SOC, aquest any s’han pogut assentar les bases d’un projecte de cooperació entre tots els territoris per convertir aquesta ruta en un reclam turístic important tant pels amants del senderisme, el cicloturisme o les excursions eqüestres, com pels visitants interessats en descobrir els territoris per on transcorre el riu Ebre.

Al Pallars Jussà, a part de col·laborar en la preparació i organització de diferents projectes de dinamització turística, hem pogut acompanyar els impulsors de Vine al Pallars Viu el Jussà. Es tracta d’una iniciativa sorgida de les empreses turístiques de la comarca –recolzada pel Consell Comarcal i els ajuntaments- per oferir un programa d’activitats autèntic i divers a les persones que realitzen estades a la comarca. Des d’aquí us animem a que visiteu la seva web i mitjans socials per conèixer algunes de les interessants propostes que ofereixen. També és destacable la mobilització de les empreses i entitats locals a l’entorn de Collegats i Boumort, que ha permès la preparació d’un catàleg de productes turístics i un pla d’acció per posar en valor aquest espai emblemàtic enmig dels dos Pallars (Jussà i Sobirà).
Al Baix Ebre i la Terra Alta hem continuat el procés de donar suport a les empreses en la creació de productes turístics singulars arrelats en el territori. A la Terra Alta s’ha prioritzat l’enoturisme i al Baix Ebre el cicloturisme i el senderisme, i properament s’incorporaran als catàlegs de producte turístic d’aquestes comarques.
En temes de formació, hem organitzat seminaris per a la creació de producte turístic per entitats com el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Turismo Gijón, Empordà Turisme, el Consorci Ter-Brugent, i per a les comarques del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre, entre d’altres. També hem preparat el contingut de les sessions que l’octubre del 2017 realitzarem a Equador, en el programa de màster de la Universitat de San Gregorio de Portoviejo.
Durant aquest any també hem pogut participar en la diagnosi del Pla Estratègic de Barcelona, concretament en l’Espai de treball Emprenedoria sostenible i responsable, i hem col·laborat en la redacció d’un informe sobre la certificació de guies de natura amb la Universitat Andres Bello de Xile.
Així mateix, hem pogut participar en jornades sobre turisme, desenvolupament sostenible i innovació com ara el XIX Congreso de Turismo Universidad-Empresa a Castelló, el seminari Hiking Europe, el projecte Mobile Ready de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, o el seminari “Un turisme a qui sorprendre” al Pallars Jussà.
Per últim, destacar el guardó ETIS que Torroella de Montgrí – L’Estartit i Llançà, dos dels destins en els què Josep Capellà col·labora des de fa anys, van rebre per part de la Comissió Europea el passat mes d’abril.
Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top