Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

postal-retecork6RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, és una entitat que té la voluntat d’agrupar tots els territoris i entitats relacionades amb el suro, tant a nivell de producció i manufactura actual com els que en el seu passat van treballar a la branca surera. El treball de la xarxa ha de facilitar la comprensió de la importància d’aquest sector pel desenvolupament local en l’àmbit rural, la conservació dels paisatges mediterranis i la preservació del medi ambient.

Els objectius de RETECORK

L’organització, que es va constituir l’any 2007, es troba actualment en una etapa d’expansió i consolidació. Actualment consta de 45 socis, la majoria municipis, que es troben repartits entre Espanya, Portugal, Itàlia i França. A més d’aquests, RETECORK pretén ampliar el nombre de socis i tenir una representació més extensa d’entitats no territorials vinculades al sector. Un altre dels propòsits de la xarxa és fer arribar als representants polítics, tant autonòmics com nacionals i europeus, els seus objectius, la importància del sector i la seva situació actual. També cal presentar-los als mitjans de comunicació, promoure una relació estable amb associacions d’activitats complementàries i participar en accions de difusió dirigides al públic general.

Plans pilot en marxa

retercork2RETECORK ha iniciat, amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Palafrugell, l’Institut Català del Suro i l’Associació “La Cuina de l’Empordanet”, una campanya de promoció dels vins tapats amb suro, així com una campanya de reciclatge dels taps de suro. S’han editat postals que es distribueixen en els restaurants associats i s’han distribuït contenidors específics amb el logo de RETECORK per iniciar un sistema de recollida especialitzat dels taps.

Josep Capellà és, des de la seva creació, el coordinador d’aquesta xarxa.

www.retecork.org

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top