Reunions entre Volcans – un projecte innovador liderat per Olot, a la Garrotxa

reunions-entre-volcans

Reunions entre Volcans http://reunionsentrevolcans.turismeolot.cat/ és un projecte liderat per l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat (IMPC) d’Olot en el què participen 46 empreses de la Garrotxa , amb la intenció d’oferir la infraestructura i serveis necessaris per atendre reunions de petit format, en un marc natural incomparable.

El projecte va néixer fa poc més de dos anys i malgrat les dificultats econòmiques actuals, aconsegueix mantenir-se i fins i tot fer créixer l’interès de nous socis a adherirs-se.  Es tracta d’un projecte innovador, integrat amb la línia de desenvolupament econòmic i turístic de la comarca, és a dir protegint i valoritzant el patrimoni natural, cultural  i històric d’acord amb els criteris que emanen de  la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS).   Recordem que el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa  www.turismegarrotxa.com  és un dels primers promotors de la redacció i aplicació de la Carta, que ja es troba en la seva segona fase d’implantació.

El 28 de gener, a les instal·lacions d’un dels socis més coneguts arreu, com és la Cooperativa de La Fageda www.fageda.com , s’ha celebrat la reunió anual que ha obert la regidora de Promoció Econòmica, Sra. Fina Soler.  La sessió s’ha iniciat amb la presentació del treball que es va encarregar a DCB Turisme i Desenvolupament Local, per poder decidir quina estructura organitzativa requeria el projecte per créixer i determinar la seva viabilitat futura.  En l’estudi ha participat també Carles Tubert www.etsassessors.com.

Josep Capellà ha presentat  informació del projecte, recopilada a partir de les opininons dels propis socis i de no socis, així com de persones representatives del teixit econòmic i social de la comarca.  S’ha fet així mateix una anàlisi de 12 projectes d’altres territoris que poden ajudar no només a definir la configuració de Reunions entre Volcans sinó també a establir acords de cooperació, com és el cas de Meeting Point entre Vinyes de la comarca del Penedès www.enoturismepenedes.cat ,  o els casos de les ciutats d’Albí (França) o Olmedo.

Un capítol de l’informe ha estat dedicat a explicar els tipus d’estructures organitzatives públic-privat de promoció turística més comuns a Espanya i Europa, per tal d’ajudar a prendre la decisió futura sobre aquest tema.

Finalment, a partir d’una anàlisi DAFO, s’han dissenyat 4 escenaris de futur i s’han presentat algunes de les recomanacions que semblen més adients per decidir les actuacions dels propers anys, del projecte Reunions entre Volcans.

La reunió ha generat un debat interessant i s’han aprovat les accions a realitzar l’any 2010.

olot 28 gener REV


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top