Josep Capellà i DCB Turisme i Desenvolupament Local participen a la RTD7 a Barcelona

rtd7

DCB Turisme i Desenvolupament Local participa en la 7ª Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions.  Josep Capellà ha estat responsable de l’organització de la visita al Estartit i Torroella de Montgrí, que es realitzarà el 2 d’octubre.

Durant la visita es mostraran algunes de les actuacions realitzades en el marc de l’estratègia de revalorització d’una destinació turística que es podia considerar com “madura” ja els anys 80, a través de focalitzar els esforços en posar en valor el seu ric patrimoni natural i cultural.  La protecció de les Illes Medes i més recentment la declaració de Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, així com les línies seguides en els diferents plans urbanístics, són alguns dels aspectes que s’explicaran.

Podeu veure la presentació i la invitació a participar per part d’en Josep i d’altres testimonis   a

http://www.youtube.com/user/RTD7Conference

Hi volem ser presents tant a nivell personal com professional. En el segon cas, veiem que avançar en un model de turisme que no sigui responsable, és abocar els destins i les empreses cap a un posicionament a la baixa davant els nous destins emergents i les tendències vacacionals que van apareixent en els mercats més importants cap el nostre país.

A nivell personal, el concepte de Turisme Responsable amb el seu lema de Millors llocs per viure, millors llocs per ser visitats, respon totalment a la nostra filosofia de vida, i mai més ben dit si tenim en compte que residim tot l’any al municipi de Torroella de Montgrí – L’Estartit.


Barcelona i Catalunya referents internacionals del Turisme Responsable

Per primera vegada es celebra a Europa la Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions que reunirà destacades entitats i personalitats del turisme a Barcelona

De l’ 1 al 4 d’octubre la 7ª Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions reunirà per primera vegada a Barcelona més de 300 professionals d’organitzacions internacionals i intergovernamentals i governs nacionals, així com,  representants d’empreses turístiques i de viatges, per a debatre els èxits i reptes que encaren les destinacions per avançar cap un futur sostenible.  Emprenedor si empreses consolidades compartiran les bones pràctiques implementades en els àmbits econòmic, sociocultural i ambiental de les respectives empreses, per inspirar a la resta a iniciar el camí de la sostenibilitat, ja sigui mitjançant la creativitat o la replicant les bones iniciatives.

Aquesta és la primera vegada que Europa acull una conferència d’aquestes característiques, per la seva proximitat al Mediterrani, magnitud, història i activitat turística. El llegat més rellevant pel territori català serà la Declaració Final de la conferència “La visió pel Turisme Responsable de Catalunya 2020: La declaració de Barcelona” en la que el sector públic i privat relacionat amb el turisme acordarà certs criteris, directrius i compromisos a implementar pel futur desenvolupament del turisme en pro de l’impuls de “millors llocs per viure, i en conseqüència, millors llocs per visitar”, valorant al resident, l’entorn i el ciutadà en trànsit.

La Conferència organitzada l’Observatori de Turisme Responsable de TSI-Turisme Sant Ignasi i l’ICRT Barcelona-Catalunya té per objectiu analitzar la millor manera de crear sinergies entre tots els agents que participen de l’activitat turística en una mateixa destinació, amb especial atenció a la minimitzar els impactes negatius i maximitzar els beneficis per a les comunitats locals i el seu entorn. El sector ha dedicat grans esforços per a gestionar responsablement els 25 milions de visitants de Catalunya i els més de 7 milions de turistes de Barcelona al 2012, la despesa dels quals es calcula de mitjana d’uns 121€. En aquest sentit, la conferència és un impuls per a seguir millorant en la gestió compartida del turisme.

La Direcció General de Turisme, l’Agència Catalana de Turisme, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona col•laboren en l’organització d’aquesta conferència, demostrant el compromís de les institucions en el desenvolupament de Catalunya i Barcelona com a destinacions implicades en la construcció d’un turisme responsable.

Paral•lelament a la conferència es posaran en marxa els Primers Premis de Turisme Responsable a Catalunya 2013, la cerimònia d’entrega dels quals coincideix amb la finalització de la conferència a la Torre Agbar el 4 d’octubre al vespre. Els premis busquen reconèixer els millors exemples d’organitzacions i individus que es comprometen a desenvolupar bones pràctiques dins del sector turístic català.

Notes per als editors:

  • Ponents principals:

– Sra. Jane Ashton, Cap de Desenvolupament Sostenible a TUI Travel PLC.

– Sr. Gerard Brown, Director de Turisme a Routes.

Sr. Pere Duran, Director General de Turisme Barcelona.

Dra. Susanne Becken, Professora Turisme Sostenible a la Universitat de Griffith.

Sra. Carla Salvadó, Estratègia i Comunicació, Port de Barcelona

Sr. Garry Wilson, Director – Compres a TUI Travel PLC.

Sr. Mark Robinson, Intercruises Managing Director

Sr. Carles Domingo, Director General de Creuers del Port de Barcelona. Dates: 1 al 4 d’octubre 2013

1 d’octubre Jornada Acadèmica en la que Doctors i estudiants de doctorat d’arreu del món assistiran i presentaran les seves investigacions.

2 d’octubre Excursió a L’Estartit i Torroella de Montgrí per a debatre in situ estratègies d’èxit de regeneració de destins turístics de costa.

3 i 4 d’octubre Conferència amb la presència del sector públic i privat internacional, http://rtd7.org/conference-program

  • Els temes de la conferència són:

L’ampliació de la participació social en el turisme: accés per a tothom.

La gestió del turisme de creuers en el Mediterrani.

Assumir la responsabilitat dels impactes ambientals del turisme.

El rol dels governs en la planificació i gestió de destinacions.

El sentit del lloc, responsabilitat i l’experiència del visitant.

  • La 7ª Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions és co-presidida per el professor Harold Goodwin, una autoritat de renom internacional expert en Turisme Responsable, professor de Gestió en Turisme Responsable a la Universitat de Leeds, i director de l’International Centre for Responsible Tourism i Jordi Ficapal, director de l’Observatori de Turisme Responsable de TSI-Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull). La conferència inclou la Jornada Acadèmica, l’Excursió a L’Estartit i Torroella de Montgrí, i dos dies de conferència.
  • Per més detalls sobre els I Premis de Turisme Responsable a Catalunya http://rtd7.org/awards
  • Localització: TSI-Turisme Sant Ignasi (Avda. Marqués de Mulhacén 40-42. ESADE Pedralbes Campus, Edifici 2. Barcelona)
  • Per més informació sobre les bases de la conferència http://www.artyforum.info/rtd.html
  • Per a rebre notícies de Turisme Responsable http://www.responsibletourismpartnership.org/RTMedia.html
  • Programa complet a http://rtd7.org/conference-program
  • Per a més informació i contacte:

Web: www.rtd7.org

Tel: 93 252 28 90 (ext. 2062-2061) -Agost contacte via e-mail o 672135807

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/RTD07

Twitter: @RTD_7

RTD7

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top