Celebrat a Deltebre el primer seminari de “Creació de producte turístic”

El passat dilluns 18 de maig es va celebrar a Deltebre el primer seminari “Productes de turisme actiu adaptats a mercats internacionals”, en el nou equipament Ebreterra. Aquest és el primer d’un total de 5 seminaris previstos pels 2015 que giren entorn la “Creació de producte turístic” i que tenen com a objectiu donar suport a les diferents fases de creació de productes de turisme actiu i de natura vinculats a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, així com la seva comercialització. Els seminaris s’han organitzat des del Consell Comarcal del Baix Ebre amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”, amb el finançament dels Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

seminar baix ebre 2

Al seminari hi van assistir 56 representants d’empreses turístiques, d’allotjament, hostaleria, restauració, agències de viatges, empreses d’activitats i comercialització, i representants del sector públic i de promoció del territori.

Durant aquesta sessió es van considerar dos temes principals. En primer lloc, es va presentar l’estudi sobre les característiques dels mercats europeus que es va realitzar l’any 2014 i que ha analitzat les principals tendències turístiques als mercats turístics desenvolupats. L’estudi emfatitza la creixent importància que els consumidors donen a la singularitat, la sostenibilitat i la relació qualitat-preu en l’elecció del destí. Així mateix, es va destacar el paper de les noves tecnologies i els nous canals de comunicació per millorar la relació entre oferta i demanda. També, es va presentar el “Dossier professional de productes turístics del Baix Ebre” que recull els productes turístics que es van treballar amb els participants a les sessions realitzades durant el 2014. Ambdós documents es poden consultar online

seminari baix ebre 1

La segona part de la sessió es va centrar en les explicacions de tres experts vinculats al turisme actiu. La primera ponència, a càrrec de Mariana Mier y Teran de Inntravel i Winenium va girar sobre què esperen els visitants anglòfons dels destins i establiments turístics, destacant l’apartat de gastronomia i enoturisme. A la segona ponència, Evarist March de Naturalwalks  va explicar la seva trajectòria com a guia de natura i l’adaptació de la seva empresa a segments molt específics de visitants. També va ressaltar la utilització de les plantes en la gastronomia, quelcom molt tradicional a la zona “tal i com feien les nostres àvies” deia ell; tot això, a partir de la seva experiència com a assessor en gastrobotànica al Celler de Can Roca.

En la tercera ponència, Jaume Soler va centrar la seva intervenció en la trajectòria de l’empresa Audouin Birding Tours, amb seu a Freginals al Montsià, i adreçada tant a ornitòlegs experts com a famílies i grups interessats en descobrir les característiques que fan del Delta de l’Ebre i els Ports espais naturals únics.Es poden consultar les presentacions de les ponències online.

Finalment, unes 10 de les empreses participants varen disposar d’espais de 15 minuts per parlar directament amb els ponents.

La resta de seminaris previstos al llarg de l’any amplien altres temes rellevants per a la creació de productes turístics.seminari baix ebre 3

El seminari 2, previst pel 14 de setembre, tractarà la sostenibilitat com a estratègia de màrqueting a càrrec del professor Xavier Font assessor en temes de màrqueting de turisme responsable per diferents institucions, entre d’altres Visit England i Visit Wales, i impulsor de la consultora Respondeco.

El seminari 3, previst per l’octubre, considerarà el paper dels espais naturals protegits i Reserves de la Biosfera en la dinamització turística i agroalimentària a través de la presentació d’exemples de zones de característiques similars i que es poden considerar com a models de referència.

El seminari 4 té com a objectiu donar a conèixer exemples d’adaptació dels serveis que ofereixen les empreses turístiques a alguns segments específics de visitants interessats en turisme actiu i de natura.

Finalment, sota l’apartat seminari 5 s’oferiran assessoraments individualitzats a empreses turístiques i productors agroalimentaris en sessions de 1 hora per tractar temes de creació de producte turístic, promoció i comercialització. Aquestes sessions són el pas previ per poder incorporar productes d’aquestes empreses al Dossier Professional de Productes Turístics. S’han previst per a les següents dates: 17 de juny, 16 de setembre, 7 i 21 d’octubre de 9.30 a 14.00 i de 15.00 a 18.00.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme;


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top