Les agències especialitzades en viatges de senderisme, cicloturisme, gastronomia,… han avançat molt en els últims anys, fent-se un lloc per posicionar-se en nínxols de mercat molt interessants.

Unint la seva experiència i professionalitat sovint com a guies de muntanya, amb les eines que els proporcionen les noves tecnologies, han estat capaces de crear productes singulars que interessen a públics molt diversos.

El 2008, DCB Turisme i Desenvolupament Local va realitzar estudis de demanda dels mercats de senderisme en els principals països emissors europeus per a la xarxa de senders ITINERANNIA, centrant bona part dels resultats en l’anàlisi dels productes, en quines zones operen, les característiques dels seus clients i moltes altres dades.

En el cas de França, un dels trets diferenciadors que es va trobar respecte la resta de països era que en molts casos, els operadors tenen la seu en zones rurals, tradicionalment receptores de turisme de muntanya i excursionisme. Així, de 41 operadors analitzats 5 es situen en els Alps, 5 en diferents espais naturals protegits, 4 en els Pirineus i 4 a la Provença. En alguns casos, la ubicació està en zones molt poc poblades ja que els seus promotors combinen l’activitat d’organització de rutes arreu, amb la recepció de senderistes a la zona, gestió d’albergs i altres.

En aquest post volem destacar l’agència La Balaguère situada a la Vall D’Azun, en ple Pirineu francès. S’ha convertit en un referent entre els operadors de senderisme i actua al mateix com a agencia de receptiu per a operadors internacionals en rutes pel Pirineu. Compta amb múltiples rutes a la zona nord de l’estat espanyol, des de Catalunya fins a Galícia i el Camino de Santiago.

És una de les agencia promotores de l’associació VAGABONDAGES de la que parlàvem en un post anterior.

Ens interessa destacar la combinació de productes entre senderisme i cultura, art, gastronomia i altres activitats que constitueixen la base de les rutes programades per aquest tipus d’operadors. Per això, us recomanem veure la ruta “Aragó Romànic pels camins de la Reconquesta” que s’inicia a la Vall de Boí recorrent els camins per visitar Aínsa, San Juan de la Peña, Jaca,… S’anuncia com un “maridatge” entre natura, senderisme i estètica artística i cultural.

És per tant, un valor afegit a tenir en compte pels agents turístics que estan treballant en la recuperació i valorització de camins i senders i una bona forma de veure, a través dels productes que ofereixen els experts, les tendències que s’estan imposant en els mercats.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top