Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Curso Senderos de La Gomera. 17 Septiembre 2010Bosque de Laurisilva

Garajonay

En aquest fòrum organitzat pel Parc Nacional de Garajonay i que ha comptat amb el suport de diverses entitats nacionals i europees, es van presentar experiències sobre turisme de natura i senderisme i els participants van poder debatre sobre la situació actual i futura de La Gomera, destinació reconeguda pels practicants del senderisme a Europa.

Entre els ponents figurava Adriana Ramón, del projecte de xarxa de camins Itinerànnia www.itinerannia.net, que ha creat una xarxa de més de 2.500 kms. de camins marcats en les comarques del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà, al nord de la província de Girona.

Així mateix, Francisco Guerra “Nutri” de SEEDA, va parlar sobre la comunicació dels valors patrimonials en els camins i d’una experiència a la província de Burgos.

Josep Capellà va participar en l’última jornada celebrada divendres 17 de setembre per aportar informació sobre els mercats de senderisme a Europa, la vinculació que té aquesta activitat amb les formes de vida dels europeus (és a dir, no és únicament un “producte turístic”) i la importància creixent que els seus practicants atorguen al concepte de turisme responsable. Va presentar també alguns exemples de bones pràctiques de desenvolupament local vinculades a la valoració dels productes del territori, entre les quals la del Parc Nazionale delle Cinque Terre, al nord d’Itàlia.

Les jornades van concloure dissabte amb una visita guiada a alguns dels magnífics camins del Parc Nacional de Garajonay, que transcorren per un frondós bosc de laurisilva canària, un dels últims vestigis supervivents de les ancestrals selves subtropicals que fa milions d’anys van poblar l’àrea mediterrània.

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top