El MasterCard’s 2014 Global Destination Cities Index és un indicador que avalua les 132 principals destinacions turístiques del món. Aquest indicador ha trobat que en els últims 5 anys la despesa feta pels turistes internacionals s’ha disparat, significant el triple del creixement econòmic global en el mateix període. El nombre de visites a les 20 primeres destinacions del món és un 5% superior respecte a l’any anterior, i hagués estat superior si no hagués estat per la inestabilitat política que viu Tailàndia i que ha afectat el nombre d’arribades al país. Londres continua essent la primera ciutat del món pel que fa a despesa turística, i s’espera que aquesta activitat deixi a la ciutat uns 19.000 milions de dòlars aquest any.

MasterCard’s 2014 Global Destination Cities Index

Un article del Smart Cities Council indica algunes claus per afavorir l’augment de visites i la despesa turística. Una de les vies per augmentar la despesa turística és facilitar al turista la informació sobre el destí a través d’aplicacions de mòbil complertes, que continguin mapes, informació sobre serveis i recursos turístics, esdeveniments i rutes guiades, entre altres. Així mateix, el fet de oferir punts de wifi gratis també facilita el procés de descoberta d’un destí als viatgers, ja que els permet utilitzar aquestes aplicacions de manera gratuïta sense pagar les tarifes del roaming.

Mobile World Capital

Però no tot és oferir aplicacions de mòbils als turistes. Barcelona, per exemple, està portant a terme una estratègia interessant d’aposta per les smarts cities amb accions enfocades tant als turistes com als residents. Això ha estat possible entre d’altres causes a la designació de Barcelona com a Mobile World Capital, acollint el principal congrés de telefonia del món i impulsant iniciatives com Mobile Ready, que promou la transformació de sectors com el turisme, el comerç o les industries creatives a través del mòbil. Entre altres mesures, s’han aplicat diverses accions com la reestructuració de la xarxa d’autobusos, facilitant les connexions a la ciutat i oferint informació en temps real sobre l’estat de la xarxa, així com punts USB a les parades on carregar el mòbil. També s’han creat aplicacions amb informació a temps real sobre el sistema de bicicletes públiques Bicing i sobre els pàrquings de la ciutat.

En l’àmbit turístic, es busca millorar l’experiència vital del viatger a través de l’ús de la tecnologia i de les aplicacions mòbils, i un dels exemples interessants és l’aplicació de la realitat augmentada a les visites a la Casa Batlló del Passeig de Gràcia. Podeu trobar més informació clicant aquí.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top