La aplicació de la tecnologia i la innovació en el món del turisme és un fenomen imparable. Fins ara, les noves tecnologia s’han focalitzat molt en el desenvolupament d’eines que faciliten i milloren la gestió, promoció i venda de productes turístics, i que han permès la innovació en el sector a un ritme abans inimaginable. Avui en dia, no obstant, estan apareixent noves tecnologies vinculades no únicament a la gestió i/o promoció turística, sinó també a l’estudi del comportament dels turistes a través del que es coneix com el Big Data (el anàlisi massiu de dades per treure el màxim profit de elles i prendre decisions inequívoques) així com a la millora de la satisfacció i  la experiència del visitant.

A DCB Turisme i Desenvolupament Local apostem per les noves tecnologies com a mitjà per ajudar en la promoció i comercialització turística, l’estudi del comportament vacacional i la millora de la qualitat i la experiència turística per part dels turistes que visiten destinacions i empreses. Per això, estem molt pendents de les innovacions que contínuament van sorgint en aquest camp, i intentem aplicar-les en la mesura que les considerem interessants i viables. Un concepte clau per a nosaltres és el de “tecnologia útil”, és a dir, seleccionar i aplicar aquelles tecnologies que puguin ser vàlides per millorar aspectes pràctics per a les empreses i les destinacions turístiques, ja sigui augmentar vendes, millorar la gestió interna o la reputació, o oferir una millor experiència als visitants.

En aquest sentit, va ser molt interessant poder participar en el projecte Mobile Ready impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona durant la setmana del MWC 15 , el major esdeveniment de telefonia i telecomunicacions del món que es va celebrar a principis de març a Barcelona. Aquest projecte, en el que Ignasi Capellà va estar involucrat, tenia com a objectiu presentar i donar a conèixer productes i serveis tecnològics que ja són una realitat i van en la línia de millorar la experiència de l’usuari.

Mobile Ready tour Ignasi

Des de sistemes de pagament amb smartwatch i polseres intel·ligents, bitcoins, tecnologia de realitat augmentada per facilitar la identificació i coneixement dels recursos turístics de la ciutat, a taules de restaurant digitals i habitacions d’hotel totalment connectades, aquestes eren algunes de les experiències que es van presentar tant al públic general com a grups d’actors importants vinculats al turisme.

Aquí podeu veure un vídeo sobre la experiència:

També és molt interessant el document publicat recentment per Hosteltur titulat “Innovació turística” on diferents professionals exposen les seves experiències innovadores en el camp dels hotels, agències de viatge, distribució turística, reputació online, entre altres camps. Podeu descarregar aquest document clicant aquí.

Artícle: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top