Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Nous reptes mediambientals dels operadors de turisme

La sostenibilitat social i ambiental són temes que cada vegada més presents a la societat i també a les empreses. Operadors de turisme de referència internacionals estan portant a terme estratègies i accions per millorar i reduir el seu impacte ambiental i la sostenibilitat de les seves propostes, així com per promoure un impacte social positiu. I és que aquestes accions, a part de servir per millorar el posicionament i la imatge pública de les empreses, són arguments de venda de cara a una part important dels mercats als que s’adrecen.

El grup TUI, una de les empreses líders mundial en el sector turisme, amb negocis en les diverses fases de la cadena de valor (transport, allotjament, agències de viatge, …) fa molts anys que hi treballa i acaba d’anunciar recentment una ambiciosa estratègia de sostenibilitat per implementar els propers anys. Entre altres accions, el grup es proposa reduir les emissions de CO2 de les seves aerolinies, creuers i cadenes hoteleres en un 10%. A més, el grup ha anunciat que invertirà uns 10 milions d’euros per la realització de projectes socials i ambientals en algunes de les destinacions on programen viatges, a través de la seva fundació TUI Care Foundation.

Dels operadors i la sostenibilitat n’hem parlat en altres entrades del nostre blog, com la certificació TRAVELIFE, en què més de 450 tour operadors membres de diferents associacions europees estaven incorporant un sistema de certificació sostenible dels seus productes.

O The Travel Foundation, fundació internacional que dóna suport a les empreses turístiques perquè integrin el turisme sostenible als seus negocis, ja sigui protegint el medi ambient com creant oportunitats laborals per les poblacions locals. Una de les accions és un portal de reserves d’allotjaments que aposten per la sostenibilitat, el Booking.com dels allotjaments sostenibles. Podeu consultar-lo clicant aquí.

Travel Foundation

 

Una estratègia similar acaba de anunciar AITO, l’associació britànica de tour operadors independents formada per 122 membres, que posaran en marxa una sèrie de mesures per monitoritzar l’impacte ambiental i social dels seus membres, així com realitzar programes de formació i mentoring per ajudar als seus membres a ser més sostenibles. Xavier Font, professor de la Universitat de Surrey i expert en marketing del turisme sostenible, és l’encarregat de coordinar i portar a terme aquestes accions.

ATR – Agir pour un turisme responsable a França, i Forum Anders Reisen a Alemanya, també són associacions de tour operadors i agències de viatge compromesos amb el turisme sostenible i responsable que porten a terme diverses accions per promoure aquests principis entre els seus membres i conscienciar la població en general.

Podeu trobar les fonts originals a la web Travindy.com.

 

 

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top