Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Tripbarometer, enquesta de Tripadvisor sobre les tendències del turisme

Tripadvisor ha encarregat una investigació independent realitzada entre 19.477 empreses d’allotjament i 15.595 consumidors de 26 països i 7 regions.

L’enquesta resumeix la perspectiva del turista a l’hora d’optar del tipus de viatge i els factors que influeixen en l’elecció d’un allotjament i la perspectiva de l’operador en crear serveis i/o activitats per atraure als clients.

Des de la perspectiva del turista, els factor que influeixen més són:

  • El lloc de destí i tipus d’activitat: El més és popular és la platja, amb un 20% dels enquestats, seguit dels viatges culturals i les escapades per conèixer altres ciutats (16% i 13% respectivament). Entre els més joves es busca un tipus d’activitat d’aventura mentre que els majors de 65 anys busquen un tipus de viatge més encarat a la descoberta cultural.
  • Les fonts d’informació i de recerca: Les persones tendeixen a dedicar força temps per planificar el seu viatge i les font d’informació més comunes són les webs d’opinions amb un 57% i webs d’operadors de viatges amb un 56% dels enquestats. Més de vuit de cada deu persones admet que les opinions d’altres persones influeixen a l’hora de planificar el seu viatge. Per tant l’opinió d’altres viatgers és una font important ja que el 58% dels enquestats reconeixen que opinaran als portals webs per a donar la seva opinió sobre l’establiment on s’han allotjat.
  • El preu i la ubicació de l’allotjament i sobretot, les instal·lacions i els serveis, són importants però també destaquen com a atractiu els descomptes en habitacions, promocions o ofertes especials i el Wi-Fi gratuït.
  • Les pràctiques mediambientals sostenibles també són un important factor ja que gairebé vuit de cada deu persones creuen que els establiments han d’aplicar mesures sostenibles. (El 34% va respondre com a molt important i el 45% com a important).

Des del punt de vista de l’oferta, una cinquena part de les empreses enquestades preveu crear nous llocs de treball i sis de cada deu no preveu augmentar el preu de les habitacions. El 65% donen la opció de reservar en línia des de la seva pròpia pàgina web i creuen que el que més influeix a l’hora d’elegir allotjament és la ubicació i el preu. Tot i així, són conscient de la importància de la imatge i per això la majoria supervisa els comentaris i les opinions dels clients a les xarxes socials i un 81% convida a compartir les impressions de les experiències.

La gran majoria ofereixen fulletons d’informació, aparcament gratuït i Wi-Fi gratuït al vestíbul.

Finalment, opinen que l’aplicació de mesures de sostenibilitat són importants, tres de cada quatre apliquen mesures per reduir l’impacte de l’activitat de la seva empresa té en el medi ambient. Les empreses que més les apliquen són les de Austràlia i Amèrica del Nord i les més populars són l’ús de bombetes de baix consum (el 87%) i els programes de reutilització de tovalloles i llençols (el 82%). Tot així, només un 14% compta amb una certificació ecològica i en un 25% dels establiments s’han tingut en compte elements de bio-construcció.

Si voleu veure l’enquesta completa, la trobareu a http://www.tripadvisortripbarometer.com/


Destacant la importància de les mesures ecològiques en l’oferta i la demanda de l’empresa turística, Tripadvisor ha creat un buscador dels allotjaments més ecològics anomenat EcoLíders. Identifica als allotjaments compromesos amb actuacions com el reciclatge o la utilització d’energies alternatives.

S’identifiquen dos tipus d’allotjaments:

– Els Ecolíders: Poden ser de quatre nivells diferents: Bronze, plata, or i platí, segons les mesures que està aplicant l’establiment.

– Els Ecosocis: Són els que han complert els requisits mínims del programa que inclouen:

  • Reutilització de les tovalloles i llençols
  • Ús de les bombetes eficients energèticament
  • Control de la depesa energètica
  • Reciclatge
  • Formació del personal i els clients en la sostenibilitat.

Per a més informació visiteu la web: http://www.tripadvisor.es/GreenLeaders

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top