Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Practicar esport, i sobretot esport a l’aire lliure, està de moda. Ho demostra l’èxit i popularitat que han guanyat els últims anys esports abans minoritaris com el running, el ciclisme en les seves diverses modalitats, o la natació en aigües braves. Les sinèrgies que es creen entre esport i turisme són naturals degut a la seva irrigació en les societats urbanes contemporànies i la seva vinculació al temps d’oci, i obren un univers de negoci molt interessant pels destins i empreses turístiques que volen posicionar-se en aquests nínxols de mercat. I es que tal com s’explica en el reportatge “Viajar para correr: Turismo y nuevos estilos de vida” de la Revista Hosteltur, “el fet de que nou milions de turistes estrangers practiquin esport quan viatgen a Espanya, el potencial de creixement, el nivell de despesa i la capacitat de generar negoci fora de la temporada alta converteixen a les activitats esportives en un segment estratègic per nombroses empreses i destins”.

Viajar para correr_Hosteltur

Segons aquest artícle, “l’esport va ser el motiu principal de 2,57 milions de viatges turístics realitzats per residents a Espanya l’any 2012” i aquesta xifra va suposar un creixement de gairebé el 33% respecte al 2008. Aproximadament 8 de cada 10 d’aquests viatges van tenir lloc dins d’Espanya, i la despesa total que va generar aquest mercat es calcula que està al voltant dels 536 milions d’euros el 2012. A més, un 16% de turistes que viatja a Espanya per lleure realitza alguna activitat esportiva, i un 5% dels que viatja per motius de treball o negocis.

Cyclists welcome

Aquest tipus de turisme és molt interessant per diversos motius, com el fet de tenir una sensibilitat al preu menor que l’habitual sempre que amb això es garanteixi valor afegit. També és un tipus de turisme molt desestacionalitzador, que viatja fora de temporada. Y a més, no es requereixen grans inversions per adaptar les instal·lacions hoteleres. Ja hi ha en la actualitat diferents tipus de certificacions per hotels que es dediquen a aquests segments, com el segell “Bike Friendly”.

Els principals mercats emissors per Espanya són els països del centre i nord d’Europa, però també Estats Units i Canadá, on aquest tipus de turisme està molt instaurat.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top