La primera setmana de novembre es va celebrar el World Travel Market de Londres, una de les fires més importants del sector turístic. En la 36ª edició, s’han pogut trobar empreses turístiques i destins d’arreu del món.

Aquest esdeveniment no només és un “aparador”, sinó que inclou un seguit d’actes on els professionals del sector tenen l’oportunitat de conèixer noves iniciatives, analitzar tendències  i crear sinèrgies. Entre els actes destaquem networkings, seminaris, ponències, entrega de premis, activitats, exhibicions, … En aquest article volem destacar els vinculats a les noves tecnologies, l’impacte del turisme en el desenvolupament local, la igualtat de gènere o la millora de les condicions de vida de la població local.

World Travel Market

World Travel Market

En aquest àmbit volem destacar el debat on ha participat la ciutat de Barcelona juntament amb Venècia sobre el seu model de gestió. L’objectiu de la taula rodona era analitzar quin és l’impacte del turisme i com se’n pot beneficiar la comunitat local, l’entorn natural i cultural i els mateixos turistes, enfocant els nous canvis a través de la sostenibilitat.

El turisme responsable per tant, cada cop pren més protagonisme. Des del 2004 es concedeixen els Premis de Turisme Responsable organitzats pel portal Responsible Travel , reconeixent  aquelles organitzacions públiques o privades que basen la seva activitat en el respecte, protecció i millora dels residents i dels destins.

Els premis World Responsible Tourism Awards 2015 han inclòs 13 categories de diversos àmbits. A continuació es detallen els guanyadors de cada una de les modalitats guardonades:

 • Millor contribució per la reducció de la pobresa: Agri Development Company Pvt Ltd (Maharashtra, Índia)
 • Millor iniciativa pel benestar animal: Campaign Against Canned Hunting (CACH) (República de Sud-Àfrica), Hetta Huskies (Lapònia Finlandesa)
 • Millor innovació per la reducció de carboni: TUI (Regne Unit i Irlanda)
 • Millor contribució al turisme de platja: Loola Adventure Resort (Illa de Loola, Indonesia) i Soneva Fushi (Maldives)
 • Millor hotel amb proveïment local: Atlas Kasbah Ecolodge (Agadir, Marroc)
 • Millor atracció de patrimoni cultural: Loop Head Peninsula Heritage Trail (Irlanda)
 • Millor vinculació entre el visitant i la cultura local: Urban Adventures (arreu del món)
 • Millor allotjament adaptat i accessible: Endeavour Safaris (Cape Town, República de Sud-Àfrica) i Scandic Hotels (Estocolm, Suècia)
 • Millor destinació de turisme responsable: Gansbaai (República de Sud-Àfrica), Aruba (Antilles Holandeses) i Xipre
 • Millor contribució per la conservació de la fauna salvatge: Honko Mangrove Conservation & Education (Toliara, Madagascar)
 • Millor creuer marítim o fluvial: Ullswater Steamers (Cumbia, Regne Unit)
 • Millor bloc de turisme responsable: Uncornered Market (San Francisco)
 • Elecció del públic en turisme responsable: World Animal Protection (Regne Unit)
Guanyadors dels Premis World Responsible Tourism Awards 2015

Guanyadors dels Premis World Responsible Tourism Awards 2015

Volem destacar també, la iniciativa creada per l’Organització Mundial del Turisme -UNWTO, sota el lema de “Responsible, Sustainable Tourism enriches lives”. A través d’un vídeo anomenat Tourism Stories, trobem el testimoni de persones d’arreu del món que treballen per promoure el turisme als seus territoris de manera responsable i sostenible.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top