Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Durant la setmana del 8 al 11 d’octubre es va celebrar a Brussel•les els Open Days 2012, la Setmana  Europea de les Regions i les Ciutats. Es tracta d’un esdeveniment de 4 dies de durada que es celebra anualment i que té com a seus els edificis i representacions de la Unió Europea a Brussel•les, com la Comissió Europea, el Comitè de les Regions o les representacions locals i regionals de les diferents zones que conformen la Unió Europea. Actualment s’ha convertit en una important plataforma de treball en xarxa per experts en desenvolupament regional i local, compta amb la participació de més de 6.000 assistents, i es tracten temes tant diversos com transport, energia, turisme, desenvolupament rural, ocupació o cooperació transfronterera.

Podeu trobar més informació sobre aquest esdeveniment en un post anterior del nostre web.

http://www.decaba.com/open-days-2012/

Ignasi Capellà, consultor junior de DCB Turisme i Desenvolupament Local, va tenir l’oportunitat d’assistir als Open Days per segona vegada, després d’haver participat en l’edició de l’any 2010. Dins un programa format per més de 100 actes  paral•lels (tallers, debats, exposicions, intercanvis de bones pràctiques), va poder assistir a diferents sessions i tallers vinculats a temes com el turisme sostenible en àrees rurals, les oportunitats i reptes de la Xarxa Natura 2000, eines per un desenvolupament econòmic local exitós, una ponència específica sobre la Estratègia Europa 2020 i una sessió de treball en xarxa sobre atur juvenil a Europa.

Enguany resultava molt important assistir a la trobada, ja que en aquest moment s’estan definint les línies estratègiques i les polítiques de cohesió que marcaran el nou període comunitari 2014-2020. En algunes de les sessions es donava informació sobre el què s’està debatent en aquests moments. Vam poder saber que els programes que sorgeixin de l’Estratègia Europa 2020 aposten per un objectiu de “Creixement Intel•ligent, Sostenible i Inclusiu”. També que el turisme continuarà essent una important eina de innovació i competitivitat regional. I es va aportar informació sobre les línies estratègiques que marcaran la nova Política Agrícola Comunitària.

A part d’aquestes informacions sobre el nou període comunitari, la participació als Open Days 2012 va permetre conèixer exemples de bones pràctiques vinculats a diferents projectes europeus, així com polítiques i programes que des dels diferents estats membres de la UE s’estan impulsant per lluitar contra fenòmens com l’atur juvenil, el canvi climàtic o la crisi econòmica. També es va tenir l’oportunitat de contactar amb diferents representants de institucions relacionades amb el desenvolupament local i regional a diferents nivells, i proporcionar-los-hi informació sobre alguns projectes que s’estan desenvolupant als diferents territoris on DCB Turisme i Desenvolupament Local està col•laborant.

La valoració final de l’assistència a aquesta trobada va ser molt positiva, ja que va permetre conèixer de primera mà, cap a on va l’Estratègia Europa 2020 que marcarà les polítiques de la Unió Europea els pròxims anys, trobar noves línies de finançament per a projectes de desenvolupament regional, veure exemples de projectes que s’han impulsat a Europa, recollir informació útil pel treball de la consultoria, contactar amb representants i tècnics d’entitats vinculades al desenvolupament regional i donar a conèixer els projectes amb els què DCB està treballant.

http://ec.europa.eu/regional_policy/opendays/index.htm

http://www.flickr.com/photos/opendays/8076840521/

Open Days Registration

Interreg Exhibitiom

Opening session

Investing in Natura 2000 Network

EU 2020 Strategy sessionRegional tourism initiatives session

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top