Vilabertran obté un ajut del programa operatiu FEDER de Catalunya, per impulsar la dinamització dels seus recursos turístics

Canonica de Santa Maria de Vilabertran

Torre d'en Reig

Torre d\’en Reig

Vilabertran és un municipi amb un patrimoni arquitectònic remarcable i una intensa activitat cultural. La seva situació geogràfica ve condicionada per la proximitat a Figueres, que com a capital de la comarca de l’Alt Empordà, concentra bona part de l’activitat turística i comercial.

No podem oblidar però, que Vilabertran –que manté una tradició agrícola centrada bàsicament en el conreu del l’horta- disposa d’un conjunt de recursos turístics molt atractius per a la seva visita. L’element més remarcable és sens dubte la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional que genera un flux important de visitants (més de 8.000 entrades venudes anualment). La major part dels visitants prové de Catalunya i de França.

Altres atractius menys coneguts però de gran interès són la Torre d’en Reig i els seus jardins (edifici modernista de línies gaudinianes), el centre històric i el paisatge d’hortes característic de la població, amb elements com les sínies, les tanques de xiprers “reparos”, etc.

A Vilabertran s’hi celebren esdeveniments de renom com ara la Schubertiada i el Festival Sons del Món entre d’altres. A més, hi convergeixen actualment diferents projectes vinculats al turisme cultural, actiu i de natura com són el Camí de Sant Jaume, la Ruta del Pirineu Comtal (dins el programa Rutes del Naixement de Catalunya) o la xarxa Itinerànnia, la qual cosa representa una excel•lent oportunitat per a la dinamització turística del municipi.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha redactat un Pla de dinamització turística amb el suport de DCB Turisme i Desenvolupament Local que serveixi de full de ruta per recolzar l’activitat turística com un dels principals elements de desenvolupament local de Vilabertran. Aquest Pla defineix 7 eixos principals d’actuació i 34 accions a realitzar que incideixen en la millora de l’accessibilitat i dels entorns dels recursos patrimonials, en l’acollida als visitants, la dinamització turística i comercial així com la promoció i difusió dels recursos turístics. El programa també ha identificat diferents fonts de finançament per a aquests projectes i ha presentat propostes específiques.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top