Vilamaniscle, un petit poble de l’Alt Empordà, situat estratègicament entre el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera i el Parc Natural de Cap de Creus,  ha estat seleccionat pel Departament de Governació i Administracions Públiques dins el programa Viure al Poble.

Aquest programa està adreçat a pobles de menys de 2.000 habitants que requereixen una atenció especial i hagin presentat projectes per afavorir la instal•lació de nova activitat econòmica i iniciatives emprenedores que permetin la dinamització i el desenvolupament de les zones rurals.

En la redacció del projecte “Vilamaniscle territori i identitat. Programa de dinamització socioeconòmica basat en l’acció humana i la conservació del territori”  va participar activament DCB Turisme i Desenvolupament Local.

L’objectiu general del projecte presentat és promoure un model de desenvolupament local que permeti generar noves activitats econòmiques que reverteixin en el conjunt de la població, ajudin a superar el procés de regressió demogràfica i de pèrdua d’oportunitats i permetin crear nous llocs de treball i millorar la qualitat de vida dels habitants.

Entre els objectius específics trobem la recuperació del patrimoni històric i cultural, la interpretació dels paisatges rurals, donar suport a la incorporació de nous espais agrícoles abandonats, dotar-se dels equipaments d’interpretació del territori que puguin generar activitats educatives i de promoció del turisme de natura, impulsar la creació de llocs de treball i de noves empreses, buscar recursos externs que permetin el desplegament de projectes i altres.

El projecte ha estat dotat amb 682.337 euros que correspon al 55% del cost total pressupostat i té un termini d’execució fins el 2013.

vilamaniscle


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top